www.zap.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, sigurnosti i funkcionalnosti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati OVDJE. Nastavkom pregleda web stranice www.zap.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na "Slažem se".

Nezavisni analitičari jednodušni:

'Miljenić mora otići – smjena ili ostavka, manje je važno' - Novi list Istupi

Zorislav Antun Petrović drži kako bi minimum pristojnosti bio da ministar Miljenić ponudi mandat na raspolaganje, što bi oni koji su ga imenovali morali i prihvatiti – ministrovim razrješenjem.

...

Zorislav Antun Petrović, bivši predsjednik Transparency Internationala Hrvatska, podsjeća kako je »apsolutno neprimjereno da bilo koji dužnosnik neslužbeno razgovara o bilo kakvoj poslovnoj interakciji tijela u kojem radi, naročito kad vodi to tijelo, bilo ono ministarstvo, općina, grad ili javno poduzeće«. Što se ostavke tiče, Petrović podsjeća kako ministar »ne bi tako ni razgovarao da mu ta vrsta razgovora smeta«, pa zaključuje da ostavku, kao moralni čin, ne treba ni očekivati. No Petrović drži kako bi minimum pristojnosti bio da Miljenić ponudi mandat na raspolaganje, što bi oni koji su ga imenovali morali i prihvatiti – ministrovim razrješenjem. »Apsolutno je u interesu tijela koje imenuju dužnosnike da u ovakvim slučajevima prihvaćaju ostavke, jer bi tako pokazala da im je stalo do visokih etičkih normi ponašanja javnih dužnosnika«, ocjenjuje Zorislav Antun Petrović.

...

 

(Izvor fotografije - Novi list)

Poveznica - http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Nezavisni-analiticari-jednodusni-Miljenic-mora-otici-smjena-ili-ostavka-manje-je-vazno

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.