www.zap.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, sigurnosti i funkcionalnosti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati OVDJE. Nastavkom pregleda web stranice www.zap.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na "Slažem se".

Miranda Sanader Blog

Vraćanje na početak suđenja za slučaj Fimi Medija je jednostavno loše za hrvatsko društvo i jednostavno mora uključiti sve alarme u društvu.

Apsolutno su razumljive negativne reakcije kod ogromne većine građana jer su neke stvari potpuno jasne i ne treba ih posebno dokazivati – dovoljno je usporediti imovinu bivšeg premijera s njegovim primanjima i stvari postaju daleko jasnije. Također, bilo bi iznimno zanimljivo usporediti rashode, posebno za predizborne kampanje, njegove bivše stranke, HDZ-a, s prijavljenim prihodima i utvrditi kolika je diskrepancija. Nesumnjivo će za to biti dovoljno vremena u ponovljenom suđenju, čiji ishod se ne čini previše neizvjesnim – nitko od osumnjičenika nije proglašen nevinim i oni će se ponovo morati braniti na sudu.

Razlozi pada presude su vrlo formalni i prilično me podsjećaju na slučaj Miranda protiv Arizone, nakon kojeg se u američkom pravnom žargonu pojavio izraz mirandizirati, što znači informirati optuženika da se ima pravo braniti šutnjom i da ima pravo na odvjetnika.